Zázračné účinky Zeen kolagenu na lidský organismus

Kolagen, jedna z nejdůležitějších bílkovin v lidském těle, nám s věkem ubývá. Kolagen působí jako pojivo v tkáních a nachází se v kůži, ve šlachách, v kloubech i ve vlasech. Již po 25. roce života se produkce kolagenu zpomaluje a po čtyřicítce už se kolagen v těle přirozeně nevytváří. Tím, že začnete kolagen vnitřně užívat zpomalíte stárnutí.  Díky kolagenu budete mít pevné a leské vlasy a nehty, vaše pokožka bude pružná a hydratovaná a vyvarujete se bolestem kloubů. Kolagen vám prodlouží mládí.

Kolagen působí proti vráskám

Produkce kolagenu se v těle začíná snižovat okolo 25. roku. V té době se také začínají objevovat první vrásky a pokožka postupně přestává být elastická a přirozeně hydratovaná. Po 40. roce se dokonce produkce kolagenu v těle úplně zastaví. Jelikož kolagen je pro zdravou pokožku velmi důležitý, je vhodné ho s přibývajícím věkem začít vnitřně doplňovat. Díky kolagenu si udržíte déle mladistvý vzhled.

Zeen kolagen výrazně zpomaluje stárnutí, zamezuje tvorbě vrásek, kůži vyhlazuje a udržuje ji pružnou, zdravou a hydratovanou. Pomáhá také s hojením jizev, zklidňuje ekzematickou a aknózní pokožku a zabraňuje celulitidě. Díky zeen kolagenu bude vaše pokožka vyživená a svěží.

Kolagen chrání klouby před opotřebením

Kolagen v těle obstarává pružnost nejen pokožky, ale také kloubů. Až 70 % celkového kolagenu se vyskytuje právě v kloubech, v chrupavkách, v okolních vazivech a ve šlachách. Kolagen působí jako pojivo, které chrupavky zoceluje, chrání je proti mikrotrhlinkám a udržuje je elastické a dobře pohyblivé. V pohybovém aparátu se kolagen přirozeně vyskytuje také ve svalech a proto jde o oblíbený výživový doplněk sportovců. Pokud pravidelně cvičíte, kolagen vám pomůže s budováním svalové hmoty, rychleji díky němu zesílíte a organismus se po fyzické aktivitě snadněji zregeneruje.

Jak už bylo řečeno výše, s přibývajícím věkem dochází k pozvolnému zpomalování produkce kolagenu, což se po fyzické stránce projevuje bolestivostí kloubů, sníženou pohyblivostí, únavou a častějšími zraněními. Pokud ale začnete kolagen doplňovat, budete po fyzické stránce odolnější a předejdete chronickým bolestem způsobeným ztrátou elasticity kloubů a oslabením svalů. Zeen kolagen vás udrží déle aktivní.

Kolagen zlepšuje kvalitu vlasů a nehtů

Kolagen je důležitý pro zdravé vlasy a je-li ho v těle nedostatek projeví se to na jejich kvalitě.  Máte-li problémy s padáním vlasů, předčasným plešatěním, suchými a roztřepenými konečky, či se ztrátou hustoty a lesku, možná vám chybí kolagen. Zeen mořský kolagen má pozitivní vliv jak na vlasy samotné, tak na vlasové folikuly, které se nacházejí v pokožce hlavy. Díky kolagenu vám budou vlasy méně padat, navrátí se jejich objem, struktura vlasů se zocelí a vyhladí a vlasy rychleji porostou. Také pro zdravé nehty je dostatek kolagenu v těle důležitý, díky němu jsou nehty zdravé a nelámou se.

Jaké existují druhy kolagenu?

Kolagenu se v lidském těle vyskytuje celkem 27 typů. Výživové doplňky se zaměřují hlavně na kolagen I., II. a III.

Kolagen I. a III. se vyskytuje převážně v pokožce, ve vlasech a v nehtech a jeho doplňováním pozitivně ovlivníte především svůj vzhled. Kolageny I. a III. se označují za kolageny krásy.

Naproti tomu kolagen II. se vyskytuje hlavně v kostech, kloubech a ve vazivech a jeho doplněním přispějete k lepšímu fungování pohybového aparátu. 

Kolagen je vhodné doplňovat spolu s vitaminem C, který se spolupodílí na tvorbě kolagenu. Vitamin C je odpovědný za jednu z hlavních vlastností kolagenu, tj. za jeho pevnost. Pokud je v těle vitaminu C nedostatek, vede to k tvorbě nestabilního kolagenu. Naopak je-li vitamin C v těle přítomen v dostatečném množství, plní kolagen svoji funkci na jedničku a omlazuje organismus ve všech směrech.

Zeen kolagen je navíc obohacen o kyselinu hyalurinovou a o zinek.

Exkluzivně v české DM drogerii.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat